Vragen over het inschrijfformulier

Overige informatie

Hieronder vindt u aanvullende informatie en downloads.

HUURVOORWAARDEN
INSCHRIJVEN
AANBOD

Hieronder treft u alle vragen en antwoorden aan omtrent het inschrijfformulier

EEN WONING HUREN MET EEN HUURPRIJS LAGER DAN € 699,48 ? WELKE REGELS GELDEN DAN?

Woningen met een kale huurprijs tot € 699,48 (prijspeil januari 2015) worden woningen in de sociale sector genoemd. De huurprijs van deze woningen wordt bepaald aan de hand van een puntensysteem.
Indien uw inkomen hiertoe in aanmerking komt, is het eventueel mogelijk huurtoeslag aan te vragen voor deze woningen. Let op, wij rekenen de te ontvangen huurtoeslag niet op bij uw inkomen. Voor meer informatie over huurtoeslag verwijzen wij u naar de belastingdienst: www.toeslagen.nl
In de meeste gemeenten in Nederland gelden huisvestingsverordeningen met betrekking tot de huur van woningen in de sociale sector. Hierin staan vaak eisen en voorwaarden op het gebied van minimaal en maximaal inkomen, binding met de gemeente of de regio en de huishoudgrootte.

Voor de regels voor de specifieke gemeenten kunt u o.a. kijken op de sites van de gemeenten en stadsgewesten:
• Haaglanden (gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer) Klik hier
• Gouda Klik hier
• Regio Holland Rijnland (gemeenten Alkemade, Katwijk, Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude) Klik hier
• Waddinxveen Klik hier
• Alphen aan den Rijn Klik hier
• Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk) Klik hier

WAT IS DE LEEFTIJD VOOR SENIORENWONINGEN?

Voor de in de Huurwoninggids genoemde seniorenwoningen geldt een minimale leeftijdseis van 55+, dan wel 60+. Voor nadere informatie omtrent deze woningen kunt u eveneens terecht bij onze verhuurmedewerkers.

WELKE VOORSCHOTTEN WORDEN ER BEREKEND?

Dit voorschot kan onder andere het schoonmaken van de algemene ruimten, verlichting van de algemene ruimten, verzorgen algemene groenvoorziening, diensten huismeester e.d. omvatten. Soms is eveneens een voorschot op de verwarmingskosten en / of waterleverantie inbegrepen.

WAT IS DE TERMIJN VAN DE HUURPERIODE?

De eventueel te sluiten huurovereenkomst geldt voor minimaal 12 maanden.

WAT KOST EEN NAAMPLAATJE(S)?

Deze kosten bedragen € 17,50 excl. B.t.w. bij 1 naamplaatje en € 35,00 excl. B.t.w. bij 2 naamplaatjes
Bij de verhuur van een appartement verzorgen wij de leverantie en bevestiging van naamplaatje(s). De hieraan verbonden kosten komen ten laste van de huurder.

WAAR KAN IK DE INSCHRIJFFORMULIEREN VINDEN?

Op deze pagina kunt u de inschrijfformulieren aan de rechterkant vinden (in het blokje). U kunt ook hier klikken om het formulier te downloaden. Voor de Engelse versie klikt u hier.